Nieuws uit de gemeenteraad!

Op 22 juni 2019

Op maandag 17 juni was het weer zover! De  gemeenteraad kwam opnieuw bij mekaar. Zoals gewoonlijk houden wij u graag op de hoogte van de belangrijkste beslissingen.

Vaststelling jaarrekening 2018

Om te beginnen werd maandag de jaarrekening 2018 unaniem goedgekeurd. Het dienstjaar 2018 wordt afgesloten met een resultaat op kasbasis van 5.109.610€ en een autofinancieringsmarge van 3.069.718€. Wat positief nieuws is! Bijgevolg waren er geen nieuwe leningen nodig in 2018. Daarnaast gaat ook de schuldafbouw van onze gemeente gestaag verder. Dit alles is een gunstige tendens voor de toekomst. Onze schepen van financiën zet dit gezonde financieel beleid graag verder.

Toelage Unizo Wolvertem

Verder ook positief nieuws voor onze middenstand. Zij krijgen vanaf heden een verhoogde toelage (€6.000/jaar) ter ondersteuning van hun activiteiten, zoals de Avondmarkt en Rommelmarkt & Brocante. Ook dit werd unaniem goedgekeurd. De 42ste avondmarkt op vrijdag 21 juni was alvast een heel groot succes!

Lokaal Loket Kinderopvang

Ook aan onze jonge gezinnen wordt gedacht. Weldra zal onze gemeente een Lokaal Loket Kinderopvang hebben. Dit zal de zoektocht voor ouders naar vrije kinderdagopvangplaatsen heel wat eenvoudiger maken. Dankzij dit loket zullen ouders zo snel mogelijk zicht krijgen op vrije plaatsen en dit via het invullen van slechts één formulier. Het zal dus niet meer nodig zijn om elk opvanginitiatief afzonderlijk te contacteren. Onze gemeente zal hiervoor in eerste instantie samenwerken met Infano.

Restauratiedossier voor de Sint-Laurentiuskerk te Wolvertem

Aan de Sint-Laurentiuskerk te Wolvertem dringen zich op korte termijn een aantal onderhoudswerkzaamheden op. Het bestuur wenst ook al verder te kijken en op langere termijn een globale restauratie van de kerk te voorzien. De gemeenteraad zette het licht op groen om een ontwerper aan te stellen voor de opmaak van zowel een beheersplan als kleine onderhoudsdossiers en een restauratiedossier. Wij hopen spoedig de kerk weer in haar volle glorie te mogen aanschouwen.

Kerkhoven

Tot slot toch nog een woordje over de wildgroei aan onkruid op de kerkhoven. Er was al heel wat over te doen op sociale media. Dit kwam ook ter sprake op de gemeenteraad. Al werd wel meteen gemeld dat onze helden van de  groendienst die dag het nodige – arbeidsintensieve - werk hadden verricht en de kerkhoven in Meise en Wolvertem er weer netjes bij liggen. Maar het had zover niet mogen komen, al waren hier wel enkele oorzaken voor te geven zoals personeelstekort, de moeilijke zoektocht naar geschikte profielen, weersomstandigheden, het verbod op onkruidverdelgers,... Het bestuur onderzoekt nu hoe deze uitdaging structureel aan te pakken. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is