Schoolrenovaties uit startblokken!

Op 1 september 2020

De scholen in Meise krijgen een nodige renovatie. In het meerjarenplan van dit gemeentebestuur staat een optimalisatie van de schoolinfrastructuur op het lijstje en de eerste werken zijn al volbracht. De gebouwen van de vier gemeentelijke basisscholen, de Akademie voor Muzische Kunsten en het CVO worden opgewaardeerd. Burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) en schepen van financiën Jonathan De Valck (N-VA) reageren enthousiast. 

De schoolgebouwen in Meise zijn erg verouderd en het gemeentebestuur zet voor de renovatie hiervan een globaal bedrag van 800.000 euro opzij.

Tijdens de coronacrisis werd in de scholen alvast alles aangepast om te voldoen aan de coronamaatregelen. Het invoeren van een sleutelplan, het installeren van extra nooddeuren en het voorzien van een nieuwe refter zijn voorbeelden van andere verbeteringen die al zijn gemaakt.

Op de planning staan nog een heleboel veranderingen. Vooral de vernieuwing van de daken, de brandveiligheid nakijken en de speelplaatsen aanpassen wordt een grote opdracht. Er wordt voor dit schoolproject niet enkel gekeken naar de gebouwen, maar ook de omgeving om zo de schoolbeleving optimaal te maken voor kind en ouder. Het college van burgemeester en schepenen is zeer tevreden dat dit schoolproject van start is gegaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is