Voor het eerst zomerschool in Meise: inschrijven kan nog tot 18 juli

Op 7 juli 2022, over deze onderwerpen: Integratie & Vlaams karakter, Onderwijs
Zomerschool

In Meise wordt deze zomervakantie voor het eerst een zomerschool georganiseerd. Kinderen worden er voorbereid op het nieuwe schooljaar. Daarnaast zijn er ook voor het eerst pop-upspeelpleinen in de wijken.

Kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen van 25 tot 29 juli en van 22 tot 26 augustus in de zomerscholen in speelplein De Spin terecht om het Nederlands onder de knie te krijgen. Iedere voormiddag krijgen ze er les, in de namiddag kunnen ze met de andere kinderen van de speelpleinwerking buiten spelen. Inschrijven voor de zomerschool kan nog tot 18 juli via de gemeentelijke website.

Daarnaast organiseert de gemeente voor het eerst pop-upspeelpleinen. Zo trekt men op vijf woensdagen naar wijken met tenten, muziek en speelmogelijkheden. De eerste editie vond afgelopen woensdag plaats. Op 13 juli trekt het pop-upspeelplein naar De Vlieten, nadien zijn Oppem (20 juli), St. Brixius (3 augustus) en Westrode (10 augustus) aan de beurt.

“We willen een warm en toegankelijk Meise voor iedereen, waardoor een aangepast onthaalbeleid noodzakelijk is voor elke inwoner”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Deze twee nieuwe projecten zijn alvast een fijne stap in de goede richting. Door een mooie samenwerking van de diensten jeugd, onderwijs, integratie en het Huis van het Kind brengen we buurten samen en creëren we oefenkansen Nederlands.”

Bron: HLN, 7 juli 2022

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is