Veiligere oversteekplaats in de Westrodestraat

Op 12 september 2022, over deze onderwerpen: Mobiliteit - verkeersveiligheid
Veiligere fietsoversteekplaats Westrodestraat

Westrode - Het fietspad in de Westrodestraat werd onder handen genomen. Zeker nu de scholen weer aan de gang zijn en bijgevolg heel wat fietsers op de been brengen, is het nodig dat die fietsers een veilige plek op de baan hebben. De Westrodestraat was een doorn in het oog van fietsers, maar in het donker ook van voetgangers en bestuurders zelf.

“De Westrodestraat in Meise is een belangrijke verbindingsweg tussen de scholen van Westrode, Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos. Al enkele jaren werd de Westrodestraat aangehaald als een knelpunt op vlak van mobiliteit. Dankzij een vernieuwde fietsoversteekplaats, betere omheining en verschillende manieren om autobestuurders te vertragen, maakt het Lokaal bestuur Meise van deze straat een veiligere weg naar school”, klinkt het bij het bestuur.

“In 2021 belandde een kind in de Westrodestraat in een gracht waar het fiets- en voetpad geen scheiding met de gracht kent. Nu staan er afscheidingen waar nodig.” Los daarvan is de oversteekplaats zelf opvallender ingericht. Lagere versmallingen, opvallendere reflectoren, een haakse oversteek zorgt er voor dat fietsers ook moeten afremmen en aan een trage snelheid de oversteek maken én de landbouwvoertuigen en bussen die vroeger moeilijk door de versmalling konden, kunnen nu wel makkelijker door.

Tot slot komt er ook nog een Berlijns kussen. “Hetgeen eerder in de J. Hammeneckerstraat lag. Maar we ontvingen een brief van de aangrenzende bewoners die niet tevreden waren. Lawaaihinder en barsten in huizen waren het gevolg van verkeerd gebruik door bestuurders. We herbekeken dit en beslisten om dit verkeersremmende rijbaankussen te verplaatsen naar de Westrodestraat.”

Bron: HLN Meise, Margo Koekoekx, 09-09-2022

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is