Opwaardering site aan de sportschuur - persartikel Het Laatste Nieuws

Op 7 december 2020

Lees hier het volledige persartikel dat verscheen in Het Laatste Nieuws (© Margo Koekoekx). 

Terreinen achter Sportschuur zijn kankergezwel van de gemeente. “Maar daar komt verandering in”

WOLVERTEM De terreinen rondom de Sportschuur worden grondig onder handen genomen met een budget van 250.000 euro. Hoe ze er in de toekomst zullen uitzien? Dat is nog een vraagteken, want dat mogen buren en gebruikers mee beslissen in het participatieproject dat ze opstarten. “De terreinen zijn volledig afgeleefd en aftands”, klinkt het bij zowel burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) als bij schepenen Jonathan De Valck (N-VA) en Roel Anciaux (Samen Anders).

Afgelopen gemeenteraad werd het bestek goedgekeurd en de ontwerper aangesteld. “De volgende stap is om een participatieproces op poten te zetten”, zegt De Valck. “Het is de bedoeling dat de buurt en vooral de gebruikers van de terreinen mee bepalen hoe het stuk grond tussen dansstudio Gym & Dans en de beek er vanaf 2023 zal uitzien”, springt Anciaux bij.

Voor de vernieuwing van het terrein, dat makkelijk een halve hectare groot is, voorzien ze een budget van 250.000 euro. Momenteel gaat het over een voetbalplein op gras en een multifunctioneel plein, waar basketbalringen op staan en waar het gras door het gescheurde asfalt komt piepen. “Het onderhoud ligt hier al acht jaar stil”, zegt De Valck. “Sinds de bouw van het complex waar Gym & Dans zit, werd het terrein aan haar lot over gelaten.” Hoewel het terrein er proper bij ligt en de vuilbakjes er opgeruimd bij staan, zie je duidelijk dat de tijd hier heeft stil gestaan. Daar zijn de hekken rondom het voetbalveld getuige van. Het is te zeggen, die die er nog staan. Her en der ontbreekt de afspanning. De verlichting moet sowieso neergehaald worden, want ze zijn al jaren niet meer conform en werken niet meer. Het trainershok is gewoon doorgerot. De basketbalring staat blijkbaar al jaren de verkeerde richting op en de toplaag van het verharde plein is zodanig afgesleten en gescheurd dat het gras en onkruid er vrolijk doorgroeien. “Het is zowat het kankergezwel van de gemeente”, zucht Anciaux.

Wat zal het dan worden? 

Dat is een open vraag die door de schepenen onbeantwoord blijft. Dat kan echt van alles zijn. Van een atletiekpiste, tot speeltuigen, een multifunctioneel sportplein, hondenlosloopweide, noem maar op. Alle ideeën zijn welkom. Momenteel fungeert het plein nog steeds als voetbalveld voor recreanten en is het een trage weg tussen twee wijken. Die functie zou het toch moeten kunnen blijven vervullen. Er is nog veel tijd voor het opwerpen van suggesties alvorens de ontwerper aan de slag kan

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is