Opnieuw forse schuldafbouw

Op 28 november 2017

De gemeentelijke schuldenberg van Meise is opnieuw gedaald. Dankzij een gunstiger financieel resultaat realiseert het gemeentebestuur van Meise dit jaar een totale schuldafbouw van om en bij de 5 miljoen euro. Dit komt bovenop de schuldafbouw van de afgelopen jaren. Schepen van Financiën Jonathan De Valck (N-VA) is tevreden: “In 2 jaar tijd heeft Meise haar schulden met ongeveer 8 miljoen euro afgebouwd”.

Schuldafbouw

Het ziet er naar uit dat de gemeente Meise dit jaar meer schulden zal afbouwen dan ze zelf had gepland. De gemeente geeft minder uit dan ze bij het begin van het jaar dacht. Daardoor komt er nu geld vrij om extra schulden af te lossen. In de begroting van 2017 stond 3 miljoen euro aan aflopende leningen en een nieuwe lening van 500.000 euro. Door de betere financiële resultaten hoeft de gemeente die lening niet aan te gaan.

Minder rente-uitgaven

Bovendien heeft het gemeentebestuur beslist om bijkomend ongeveer 2 miljoen euro schulden vervroegd af te lossen. De gemeente heeft voldoende kasmiddelen om een belangrijk deel van haar leningen vervroegd af te lossen. “Op een spaarrekening brengt dat geld toch niets op”.

Het gaat over leningen aan een rentevoet van meer dan 4 procent die nu vervroegd worden afgelost. Schuldafbouw is een absolute prioriteit. De gemeente bespaart hierdoor 22.000 euro op haar rente-uitgaven. Dat geld kan je nu investeren in andere projecten voor de gemeente” aldus schepen van Financiën Jonathan De Valck.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is