N-VA tegen opvang van illegale migranten in Meise

Op 18 december 2017

De gemeente Meise kreeg het verzoek om goedkeuring te verlenen voor de opvang van migranten die momenteel verblijven in het Maximiliaanpark in Brussel. De N-VA kant zich uitdrukkelijk tegen dit verzoek om volgende redenen:

- Mensen die asiel aanvragen bij de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) krijgen opvang (bed, bad, brood) in een geschikte accommodatie en met professionele hulp van Fedasil. Deze instanties zijn het best geplaatst om de betrokkenen verder te helpen. De mensen die zich in het Brusselse Maximiliaanpark bevinden zijn overwegend migranten die illegaal in ons land verblijven en weigeren om asiel aan te vragen.

- Het gemeentedecreet stelt dat het schepencollege en de gemeenteraad bevoegd zijn voor zaken van gemeentelijk belang. Deze vraag voor opvang heeft géén gemeentelijk belang. Dit is ook geen kerntaak voor de gemeente.

- De N-VA vindt het ook problematisch dat de identiteit van de personen niet gekend is. Tenslotte zijn er ook vragen over wie verantwoordelijk is bij eventuele problemen. 

Lees meer hierover in het persartikel van Het Nieuwsblad (bijlage) en bekijk hier de reportage van RingTV.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is