Meise keurt nieuwe coronasteunmaatregelen goed

Op 20 januari 2021

De gemeenteraad van Meise keurde de schorsing van een aantal belastingen, retributies, huur- en inschrijvingsgelden goed. Zo wil men de middenstand en verenigingen een extra steun geven naast alle andere maatregelen. De schorsing geldt minstens voor de periode november, december en januari.

Financiële steunmaatregelen

De gemeente treft een aantal steunmaatregelen voor middenstand en verenigingen door middel van de schorsing van een resem belastingen, retributies, inschrijvings- en/of huurgelden. Het gaat dan onder meer over de belasting of retributie op het gebruik van het openbaar domein, standplaatsen voor markten en kermissen, de huurgelden voor de horecazaken en verenigingen die huren van de gemeente. Ook de betaalde toegangsgelden worden terugbetaald.

75.000 euro

De periode geldt minstens voor november, december en januari en is verlengbaar door een beslissing van het schepencollege. Ook tijdens de eerste lockdown nam het gemeentebestuur soortgelijke maatregelen. De financiële dienst raamt de minder-ontvangsten op ongeveer 75.000 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is