Gemeente plant metamorfose voor Sportschuursite: groene plek voor sport, spel en ontmoeting

Op 28 juli 2023, over deze onderwerpen: Lokale weetjes, Sport & recreatie

Meise - De terreinen achter de Sportschuur in Wolvertem moeten er vanaf volgende zomer helemaal anders uitzien. De gemeente Meise wil er een groene en uitnodigende plek van maken, met ruimte en infrastructuur voor sport en spel. Als alles volgens plan verloopt, gaan de werken dit najaar van start en wordt de nieuwe site in de zomer van 2024 ingehuldigd.

In het najaar van 2021 verzamelde het lokaal bestuur Meise heel wat input van betrokkenen en buurtbewoners. Via bevragingen en tijdens twee participatiemomenten kon zijn visie en ideeën bezorgen. Het ontwerpbureau Antea ging hiermee aan de slag en maakte op basis van de input een ontwerp op. De gemeenteraad keurde op 17 juli de lastvoorwaarden en de gunningscriteria goed. Ook de provincie Vlaams-Brabant leverde intussen de omgevingsvergunning af. De werken kunnen dit najaar nog van start gaan.

“Wolvertem krijgt eindelijk een volledig vernieuwde recreatiezone vol sport, spel en natuur. Dankzij de waardevolle inbreng van vele inwoners tijdens de participatierondes wordt dit een prachtig project”, zegt schepen Jonathan De Valck (N-VA). Als alles volgens planning verloopt, zal de Sportschuursite in de zomer van 2024 klaar zijn. Op de vernieuwde site moet er plaats zijn voor sport en spel, zijn groenelementen belangrijk en moet jong en oud zich welkom voelen.

Er komt een gloednieuw multisportterrein, drie beachvolleybalterreinen, outdoor fitness-toestellen en petanquebanen. Daarbovenop wordt er een Finse piste aangelegd. Waar nu het tennisveld is, komt een pumptrackbaan met avontuurlijke hindernissen. Dat is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten en geschikt voor alle fiets- en skatesporten.

Met een groot grasveld en nieuwe, natuurlijke speelelementen zal er volop plaats zijn om te spelen. De site moet een groene ontmoetingsplaats zijn voor buurtbewoners, jong en oud, klinkt het bij de gemeente. Daarom zullen er comfortabele wandelpaden komen, voldoende zitbanken, een grote picknicktafel en een amfitheater.

In het ontwerp is ook veel aandacht gegaan naar de groen-blauwe elementen. Er worden heel wat streekeigen planten en bomen aangeplant, de wandelpaden zullen waterdoorlatend zijn, er komt een wadi met natuurlijke wateropvang en drainage en de waterloop krijgt een prominentere plaats.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is