Gemeente geeft 13 hangjongeren plaatsverbod

Op 20 september 2022, over deze onderwerpen: Een veilige omgeving

Meise - 13 jongeren mogen zich niet meer in de omgeving rond het zwembad in Meise begeven. De gemeente kreeg klachten van overlast, en na meerdere pogingen om een gesprek aan te knopen, was de maat vol. De jongeren riskeren een boete als ze zich aan het zwembad vertonen.

“De jongeren vertoonden uitdagend gedrag naar de buurtbewoners toe”, vertelt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Ze gooiden stenen tegen ramen, raceten met hun brommers tussen de mensen en kropen op het dak van de sporthal. Het was niet langer houdbaar voor de omgeving.” Nochtans kregen de jongeren eerder al een waarschuwing. “Zowel gemeenschapswachten als politie wezen de jongeren er al op dat dergelijk gedrag niet door de beugel kon. Toch stopten ze niet. Daarom hebben we beslist om hen een plaatsverbod te geven”, aldus Van den Brande.

Het plaatsverbod geldt nog tot eind september. “Als de jongeren er zich niet aan houden, zullen we het verbod verlengen”, verduidelijkt de burgemeester. Tot nu toe kwamen er geen nieuwe klachten van overlast binnen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is