Bedankt vrijwilligers!

Op 1 maart 2018

Vandaag 1 maart is het complimentendag. Van 3 tot 11 maart is het bovendien week van de vrijwilliger! N-VA Meise-Wolvertem grijpt deze dagen graag aan om een welgemeend compliment te geven aan de vrijwilligers in onze gemeente en hen uitdrukkelijk te bedanken. 

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor heel wat organisaties. Ook in onze lokale diensten- en woonzorgcentra spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Doordat ze vaak meer tijd kunnen vrijmaken, bouwen vrijwilligers een bijzondere relatie uit met de klanten en vormen ze op langere termijn zelfs een belangrijk deel van het netwerk van de klant. “Als OCMW-voorzitter ben ik de vele vrijwilligers hiervoor ontzettend dankbaar”, zegt Gerda Van den Brande. “Ze staan altijd klaar om met enthousiaste overgave en een gulle glimlach het beste van zichzelf te geven. Zo maken vrijwilligers voor heel wat mensen het verschil, elke dag opnieuw, ook in onze gemeente. Bovendien heeft vrijwilligerswerk ook voordelen voor de vrijwilligers zelf. Vrijwilligerswerk heeft immers een belangrijke preventieve functie: eenzaamheid vermijden, netwerken vormen en in beweging blijven zijn belangrijke voordelen. Het geeft ook gewoon een goed gevoel.”

Op onze OCMW-campus hebben we heel veel vrijwilligers, 68 in totaal, maar op sommige andere werkplaatsen zijn extra helpende handen nog steeds meer dan welkom. Bijvoorbeeld om bewoners te helpen met eten, tafels af te ruimen, klanten te vervoeren, …

Hebt u interesse? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op via 0472 73 91 90 of gerda.vandenbrande [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is