Meise houdt begroting op koers en financieel gezond

Op 22 november 2022, over deze onderwerpen: Goed bestuur en financiën, Lokale weetjes


Meise - De begroting in Meise is rond. Ondanks de sterk oplopende kosten voor personeel, energie en bouwprijzen levert de gemeente een financieel gezonde begroting af. De geplande belastingverlaging van de personenbelasting blijft behouden zoals beloofd. De gemeente blijft ook op een hoog niveau investeren in scholen, wegen en infrastructuur.


Gezonde begroting
De energiecrisis stelt alle gemeenten voor grote uitdagingen. De kosten voor personeel, energie en bouwmaterialen stijgen ongezien snel, terwijl de inkomsten niet op hetzelfde tempo volgen. Gemeenten die hun begroting niet op orde hadden, komen nu in de problemen.
Gelukkig voert Meise onder aansturing van N-VA al jaren een gezond financieel beleid. De schuldenberg werd bijna gehalveerd tijdens de voorbije 6 jaren. Dit werpt nu zijn vruchten af. De gemeentebegroting is  daarom beter dan vroeger bestand tegen een financiële schok als deze energiecrisis.


Blijven investeren in u als burger
Dankzij het financieel gezond beleid van de afgelopen jaren, zijn er geen draconische maatregelen nodig zoals in vele andere gemeenten. Er wordt verder stevig geïnvesteerd in wegen, infrastructuur en de schoolgebouwen. In totaal staan er in de periode 2022-2025 voor 38,43 miljoen euro investeringen gepland. Hierbij enkele voorbeelden:

  • Het masterplan schoolgebouwen voor De Leertuin en de Gemeentelijke Basisschool Sint-Brixius-Rode;
  • Rioleringsprojecten, o.m. de Kardinaal Sterckxlaan & een oplossing voor de wateroverlast in Eversem;
  • Het participatietraject voor de opwaardering van de Sportschuursite;
  • De renovatie van de gemeentelijke loods in de Veilinglaan
  • Een beter dienstverleningsconcept in het gemeentehuis;
  • Fietspaden op de Drijpikkelstraat richting Londerzeel;
  • Uitbreiding van het Neromhof;

Ook de door N-VA beloofde belastingverlaging van de personenbelasting wordt voortgezet: de personenbelasting in Meise zakt stelselmatig van 8,2% naar 7,9% tegen 2024.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is