Bijna 100 sluikstorters betrapt in Meise

Op 1 september 2022, over deze onderwerpen: Een propere gemeente, Lokale weetjes
Bijna 100 sluikstorters betrapt in Meise

Meise - Tijdens de eerste 6 maanden van het jaar zijn er niet minder dan 97 sluikstorters op heterdaad betrapt in Meise. Dit is mogelijk dankzij de vele camera’s die Incovo inzet tegen sluikstorters. “De sluikstorters mogen een flinke GAS-boete en de gepeperde rekening voor de opruimingskosten in hun brievenbus verwachten” aldus Schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA).

Extra camera’s
Afvalintercommunale Incovo zet al jarenlang camera’s in om sluikstorters te betrappen. Dat doet het met succes. Ook in Meise worden de camera’s met succes ingezet.
Tijdens de eerste 6 maanden van het jaar kon Incovo 97 sluikstorters betrappen in Meise, zowel via camera’s als via manuele controles in het gesluikstort afval. Daar stelt Incovo telkens een proces-verbaal van op.

Fikse rekening
De totale rekening (GAS-boete + opruimkosten) loopt vaak op tot 500 euro of meer. Van de 97 vaststellingen in Meise zijn er 24 gebeurd aan de glasbollen aan t’Eiland in Oppem. “Deze daders mogen spoedig een fikse GAS-boete en de rekening voor de opruimkosten verwachten” zegt schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA).

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is