Nieuwjaarsreceptie - welkomstwoord van de voorzitter

Op 19 januari 2020

Welkom aan iedereen,

Vorig jaar was een druk jaar met de intense campagnes waaraan éénieder van ons zijn steentje heeft bijgedragen. Voor al deze inzet van het voorbije jaar wil ik eenieder dan ook van harte bedanken!

In Vlaanderen blijft de N-VA nog steeds, met kop en schouders, de grootste partij!

Lokaal mochten we dit verzilveren met onze burgemeesteres, Gerda Van den Brande en schepen Jonathan De Valck en binnenkort Charlotte Meulemeester, voorzitter van de gemeenteraad Katrien Uyttersprot, en onze gemeenteraadsleden Jaak en Herwig.

Met hen willen we onze verantwoordelijkheden nemen en de komende jaren onze Vlaamse identiteit, welvaart en welzijn van alle Vlamingen verdedigen.

Het Vlaamse regeerakkoord geeft ons hierin de wind in de zeilen om te bouwen aan een harmonieuze samenleving.

Zo hebben we reeds subsidies verkregen voor de uitbreiding van het Neromhof, land van Oppem werd als natuurgebied ingekleurd, stichting Maes kan ook rekenen op hulp. Onze scholen worden ondersteund. En wellicht volgt er nog meer.

Zoals u kan horen bouwen we elke dag verder aan onze Vlaamse Gemeente  en Vlaanderen en zullen we de belangen van onze burgers verdedigen.

Zo ook voor Peter De Roover, onze gastspreker deze middag. Van jongs af aan actief Bij Vujo en Volksunie, daarna naar de Vlaamse Volksbeweging.

Hij doorzwom sedertdien allerlei watertjes binnen de Vlaamse beweging en Vlaamse media waar hij als journalist, columnist en opinievormer bijdragen schreef voor wat zoal alle Vlaamse kranten en tijdschriften.

Zij loopbaan als leraar werd beëindigd wanneer hij Kamerlid werd in 2014, maar dit engagement als leraar kreeg een verlengstuk want hij speelde een belangrijke rol in het onderwijspolitieke debat.

Hij gaf ook veel spreekbeurten in onze Vlaamse gemeenten en is geregeld te gast in debatprogramma’s op de televisie.

Peter schreef, samen met Jan Jambon, het boek ‘Vlaanderen, Staat in Europa’. Samen hebben zij in de jaren '80-'90 de Vlaamse Volksbeweging verder uitgebouwd als de meest actieve component van de Vlaamse Beweging.

In 2015 werd hij verkozen als penningmeester van de partij, en op dit moment zetelt hij als fractievoorzitter in de Kamer.

Met zo’n verleden en huidige job zal hij ons heel wat boeiends te vertellen hebben….

Maar eerst wil ikzelf,  aan eenieder mijn beste wensen voor dit nieuwe jaar aanbieden en vooral een goede gezondheid aan allen, dan kunnen we allen samen nog lang blijven schrijven aan ons verhaal.

Volle Vaart Vooruit!

Ann Van den Broeck

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is