Jaazz in Maazz gered!

Op 27 maart 2012

Een tijdlang zag het er naar uit dat het Vlaamse volksfeest ‘Jaazz in Maazz’, de voorbode van de Beiaardfeesten in Meise, niet langer zou plaatsvinden: het evenement zou de gemeente, en dan vooral de dienst cultuur, teveel kosten. Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA), bevoegd voor Vlaamse Rand, besliste een subsidie van 1.250 € toe te kennen om het evenement alsnog te laten doorgaan.

Reeds jarenlang zijn de Beiaardfeesten een traditie in het centrum van Meise. Deze worden telkens op gang getrokken op vrijdagavond door ‘Jaazz in Maazz’: een muzikale kroegentocht waar heel wat cafés en jeugdhuizen van de gemeente aan deelnemen. In elk café kunnen de liefhebbers genieten van de vrolijke deuntjes van een plaatselijke muziekgroep. Een gratis pendeldienst zorgt ervoor dat feestvierders van het ene café naar het andere gebracht worden om zo verschillende optredens mee te pikken. 

Elke Wouters, gemeenteraadslid N-VA Meise-Wolvertem: “Onze N-VA – afdeling heeft steeds mee geijverd  voor het behoud van de muzikale kroegentocht. Het zou immers zonde zijn zo’n Vlaamse traditie verloren te laten gaan. De reactie van de vele deelnemers op de mogelijke afgelasting liet de organisatie en ook de minister van Vlaamse Rand niet koud. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd met de steun van Vlaams minister Geert Bourgeois.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is