Wateroverlast in Meise & Oppem

Op 25 augustus 2014

Tijdens het tweede weekend van juli kregen delen van onze ge- meente te kampen met waterover- last als gevolg van een hevig onweer. De N-VA streeft naar een

Vooral Meise- centrum en Oppem werden niet gespaard. Het gevolg was dat verscheidene straten blank stonden, kelders en een aantal huizen onderliepen. De afvoerproblematiek van het water in Meise is een oud zeer en dateert van midden jaren negentig.

Gemeente neemt maatregelen

Om dit aan te pakken werd er voor dit jaar door het gemeentebestuur een budget voorzien. De ontwerpstudie voor de aanleg van een onder- gronds opvangbekken in de omgeving van Blauwenberg is opgestart. In de wijk Kaarlijk en Kapelberg worden, in samenspraak met de eigenaars van de gronden, de reeds be- staande bufferbekkens geoptimaliseerd. In dit dossier zal ook de provincie participeren. Wat betreft de wijk Oppem zal er aan het einde van de Gudrunlaan een waterkering voorzien worden langs waar het water natuurlijk zal afstromen naar de gracht. Ook in de Strooistraat moet er een gedeelte van de riolering (verhoging debiet) heraan- gelegd worden.

Streven naar duurzame oplossing

De N-VA is wel degelijk met deze zaak bezig en streeft naar een duurzame oplossing. Dat alle watersnood met deze maatregelen meteen opgelost zal zijn, kunnen we uiteraard niet garanderen. De natuur is een moeiijke tegenstander.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is